Foto's 2016-2017

Groepsfoto + Informatie

 

Welkom op de site van groep 7/8 van de Da Costaschool!

Wij zitten in het eerste lokaal als u onze school binnenkomt. In onze klas zitten 27 kinderen en over het algemeen hebben we het prima naar onze zin op school!

We laten u graag even meekijken wat wij zoal doen in een week.
We beginnen de dag met de dagopening. Meestal met een Bijbelverhaal (Levend Water), één keer in de week leren we een Bijbeltekst en een Psalm en op de vrijdag zingen we veel, doen we een verwerking n.a.v. de Bijbelverhalen of oefenen we voor ons Bijbelboekendiploma!

Daarna beginnen we met de lessen. Rekenen (Pluspunt), spelling (Spelling op Maat), taal (Taal op Maat). Doordat we in een combinatiegroep zitten, moeten we vaak zelfstandig werken. We mogen elkaar helpen en als we er niet uitkomen, zetten we het ‘?’ neer. Dan weet de juf dat we hulp nodig hebben.
Zijn we klaar met ons werk, dan kunnen we aan het werk met de weektaak. Dit is super leuk! We mogen zelf weten wat we op dat moment gaan doen, als de taak aan het einde van de week maar klaar is. We leren hierdoor om te plannen en dat is straks op het voortgezet onderwijs heel handig!
Is de weektaak klaar, dan mogen we opdrachten doen uit de kieskast. Hierin liggen allerlei spelletjes die we samen of alleen mogen doen. Kortom… we vermaken ons wel!

Een keer in de week krijgen we vakken als geschiedenis (Wijzer door de Tijd), aardrijkskunde (Geobas) en biologie (Leefwereld). Tja… daarbij hebben we allemaal wel onze eigen voorkeur. Doordat we een digibord hebben, kunnen we filmpjes kijken of plaatjes opzoeken, waardoor de les nog interessanter wordt!

We krijgen regelmatig een les burgerschap. Zo blijven we op de hoogte van belangrijke onderwerpen die in de wereld spelen. Ook besteden we aandacht aan sociaal emotionele ontwikkeling. Tijdens deze lessen ligt de nadruk op het omgaan met elkaar. Het is ons doel om een super leuke klas te blijven!

Twee keer in de week hebben we gym. Heel veel kinderen kijken daar wel naar uit, omdat het heerlijk is om even lekker te bewegen, spelletjes of andere activiteiten te doen.

En dan is het alweer weekend… de week vliegt om als je plezier hebt! J

Daarnaast doen we ook nog heel veel andere dingen hoor… hiervoor verwijzen we u naar de foto’s op de site. In groep 7/8 krijgen we bijvoorbeeld gastlessen over vuurwerk, over alcohol of andere onderwerpen.

Groep 8 is het jaar van de schoolkeuze. In de winter gaan we verschillende scholen bezoeken om alvast een indruk te krijgen voor volgend jaar. Van school krijgen we een advies met welke richting het beste bij ons past. Daarna gaan we een school zoeken! Spannend hoor!
In april doen we mee aan de Eindtoets. Dit is, als het goed is, een bevestiging van het advies wat we al gekregen hebben.
Daarna beginnen de maanden van voorbereiden voor ons afscheid. We gaan op schoolkamp en we oefenen voor de musical. Deze voeren we op tijdens de afscheidsavond. Dan nemen we echt afscheid van de Da Costaschool om vervolgens een grote stap te zetten naar het Voortgezet Onderwijs. Wij zijn er klaar voor!!